۲۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۸:۲۴

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین:

احیاء بافت های تاریخی نیازمند مشارکت جدی مردم است

احیاء بافت های تاریخی نیازمند مشارکت جدی مردم است

قزوین- مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین گفت: اجرای طرح بازآفرینی محلات و احیا بافت های تاریخی و قدیمی نیازمند شناخت مشکلات محلات توسط ساکنان و مشارکت جدی آنها در طرح است.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد مانی فر عصر چهارشنبه در جلسه بازآفرینی محلات شهری که در اداره راه و شهرسازی قزوین برگزارشد، اظهارداشت: همواره احساس نیاز انسانها را به تحرک و فعالیت واداشته تا ابتکاری به کار گیرند و تغییری در شرایط زندگی خود ایجاد کنند.

مانی فر بیان کرد: اگر بخواهیم محلات را توانمند کنیم باید به نیازها پاسخ دهیم و در این مسیر شناخت مشکلات توسط مردم محله ضروری است تا مشارکت آنها را نیز جلب کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تصریح کرد: باید بستر لازم را برای شناخت مشکلات محلات توسط مردم ساکن در آن فراهم کنیم که این کار به آموزش های تخصصی نیاز دارد.

وی گفت: پرداخت عوارض توسط مردم و توافق با شهرداری نوعی مشارکت در کار است که امروز محقق شده و مانیز برای اجرای طرح بازآفرینی محلات می توانیم از این تجربه استفاده کنیم.

فعال کردن محرک های اجتماعی ضروری است

مانی فر یادآورشد: باید بتوانیم محرک های اجتماعی را فعال کنیم که این کار با ابزارهای مالی و اقتصادی می تواند اجرایی شود زیرا هرجا سخنی از مشکلات گفته می شود به اعتبار نیاز است تا آن را برطرف کنیم.

وی بیان کرد: اگر قرار است در مراکز استان و شهرستانها ستادی برای بازآفرینی محلات قدیمی ایجاد شود باید مشارکت مردم جدی گرفته شود تا از این ظرفیت هم بخوبی استفاده کنیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین اظهارداشت: دستگاههای اجرایی مرتبط هم باید به صورت متناظر با ستاد بازآفرینی راه اندازی شود زیرا بازسازی محلات فقط دغدغه راه و شهرسازی نیست و اگر ادارات فقط یک نفر را مسئول پیگیری این کار کنند خروجی و نتیجه کار بهتر خواهد شد.

وی اضافه کرد: استفاده از تجربه شهرهای موفق در اجرای این طرح می تواند مورد توجه قرار گیرد تا ساماندهی ها مطلوب شود.

مانی فر در خصوص حاشیه نشینی در استان هم اظهارداشت: از نگاه ما حاشیه نشینی در قزوین تفاوت زیادی با آنچه در  بندرعباس و بوشهر و سایر شهرهاست وجود دارد و در شرایطی که روستای بیدستان امروز با تبدیل شدن به شهر سامان مطلوبی یافته ونمونه موفقی است دیگر اطلاق حاشیه نشینی به این شهرها معنایی ندارد.

وی افزود: در این زمینه باید به یک تعریف واحدی برسیم تا بتوان در برنامه ریزی به اهداف پیش بینی شده رسید.

در این جلسه منا عرفانیان مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی وزارت راه و شهرسازی و  منصور استادی مدیر دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارتخانه نیز حضور داشتند.

کد خبر 2964848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha